Asukkaat muuttavat tammikuun alussa Alavudella sijaitsevaan Attendo Pelimanniin

Alavudelle Louontie 5:een valmistuu uusi tehostettu asumispalveluyksikkö Attendo Pelimanni tammikuussa 2019. Tehostettu asumispalveluyksikkö tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa niille, joiden toimintakyky on alentunut niin, ettei itsenäinen kotona pärjääminen enää kotihoidon turvin onnistu.

Kuusiolinna Terveys on varannut yksiköstä kaikki 60 paikkaa. Alavuden akuuttiosastoilla, Ähtärin Helmipihlajassa ja kuntoutusosastolla, Töysän Elviirassa ja Hoikanrannassa asumispalvelupaikkaa odottavat tulevat saamaan paikan tästä yksiköstä. Päätöksen Pelimanniin siirrosta on tehnyt jokaisen osalta Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymä.

Omaisille on pidetty asiasta info-tilaisuuksia, joissa on ollut mukana Kuusiolinna Terveyden, Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymän ja Attendon edustajia. Asukkaat pääsevät muuttamaan Pelimanniin tammikuun toisella viikolla. Mukana muutossa on omaisia ja Kuusiolinna Terveyden työntekijöitä sekä Pelimannin työntekijät ovat asukkaita vastassa. Omaiset ovat kalustaneet huoneet valmiiksi asukkaiden omilla huonekaluilla, muistoesineillä ja kuvilla. Tällöin asukkaan oma huone tuntuu kodilta, vaikka itse rakennus on uusi ja mahdollisesti vaikuttaa ensin vieraalta.

Muuttoon on varattu useampi päivä, niin että ehditään luomaan asukkaalle kiireetön ja turvallinen siirto uuteen yksikköön. Asukkaan mukana on joka vaiheessa Kuusiolinnan työntekijä.

Omaiset ja henkilökunta voivat tutustua Pelimanniin 4-5.1.2019.
Myöhemmin Attendo järjestää avoimien ovien -tilaisuuden myös yleisölle.

Yleisölle järjestetään Pelimannissa avoimet ovet -tilaisuus sunnuntaina 6.1.2019 klo 12-15.
(Tieto päivitetty 3.1.2019)

Lisätietoja:

Palvelupäällikkö Maarit Säntti, puh. 0400 71 6802
Palvelujohtaja Marika Nevanpää, puh. 044 550 2303