Ajankohtaista
 • 4.8.2017

  Tämä tiedote on postitettu jokaiselle kuljetuspalveluasiakkaalle kotiosoitteeseen. Kuusiolinna Terveys Oy sekä liikenne- ja infra-alan palveluyritys Sito Oy käynnistävät yhteistyön 8.8.2017 klo 10.00 käyttöön otettavalla keskuspalvelutoiminnalla, josta jokainen Kuusiolinna Terveys Oy:n alueella (Alavus, Kuortane, Soini ja Ähtäri) myönteisen päätöksen saanut kuljetuspalveluasiakas sekä alueen palveluyksiköt tilaavat jatkossa oman kuntansa tilausnumerosta kuljetuspalvelunsa. Keskuspalvelutoiminnan aloittaminen ei muuta asiakkaiden voimassa olevia kuljetuspalvelupäätöksiä, eikä matkamääriä.

 • 16.6.2017

  Valtakunnallinen neuvolakysely tehtiin Kuusiolinna Terveys Oy:n alueella loka-marraskuussa 2016 ja sen toteutti Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Kyselyyn vastasivat äitiys- tai lastenneuvolapalveluissa asioineet kuntalaiset. Neuvolakyselyllä kartoitettiin asiakkaiden mielipiteitä ja kokemuksia neuvolakäynneistä.

 • 29.5.2017

  Kuusiolinna Terveyden Alavuden pääterveysaseman yhteydessä on toiminutpsykiatrian sairaalavuodeosasto  jo 18 vuoden ajan. Psykiatriassa on vuosien aikana tapahtunut merkittäviä muutoksia hoitokäytännöissä ja mielenterveyskuntoutujien hoito on muuttunut vahvasti avohoitopainotteiseksi, joten olemme päätyneet muuttamaan psykiatrian osaston ympärivuorokautisen sairaalatoiminnan nykymuodossaan 22.6.2017 lähtien. Muutoksen avulla Kuusiolinna Terveys voi vahvistaa entisestään psykiatrista osaamista avohoidossa ja tarjota asiakkaille enemmän kotiin ja arkeen suuntautuvaa hoitoa ja kuntoutusta.

 • 16.5.2017

  Kuusiolinna Terveyden tehostetun palveluasumisen yksikössä Rantakodossa Alavudella on toiminnassa asukasraati. Osana asukasraatia on muisteluryhmä ja ryhmän vetäjänä toimii viriketoiminnan ohjaaja Stina Asunmaa. Ryhmässä oli keskusteltu Suomen juhlavuodesta ja mietitty, millaisen juhlan he Rantakodon asukkaat haluaisivat tehdä juhlavuoden kunniaksi.

 • 9.5.2017

  Kaikki vastaanotot toimivat ajanvarauksella ja sairaanhoitaja arvioi hoidon tarpeen myös öisin klo 22-08. Puh. Ähtärin pääterveysasema toimii normaalisti kesäajan.

 • 28.4.2017

  Kuntoutuskeskus Otsonlinnassa Ähtärissä vietettiin eilen 27.4. Kansallista Veteraanipäivää. Otsonlinnan Kansallisen Veteraanipäivän tilaisuudessa juhlapuheen piti Ähtärin sotaveteraaniyhdistyksen pj.

 • 3.2.2017

  Diabetestarvikkeiden jakelupiste on siirtynyt Alavuden pääterveysasemalla kellarikerrokseen keskusvaraston tiloihin. Käynti pääaulasta vasemmalle, rappuset alakertaan, sitten oikealle ja sen jälkeen käynti vasemmalle käytävää eteenpäin. Kellarikerrokseen pääsee myös terveysaseman takapihalta eli fysioterapian ovesta, ensin oikealle ja sitten vasemmalle käytävää eteenpäin.

 • 20.1.2017

  Alavudella on avattu ikä- ja muistitori osoitteessa Vääpelinkuja 1 A 6, 63300 Alavus (ent. Viishovi). Kuusiolinna Terveyden geriatrin, muistikoordinaattorin, muistihoitajan ja Alavuden palvelunohjauksen vastaanotot löytyvät jatkossa sieltä.

 • 11.9.2015

  SYKKI-hanke selvitti yhteistyössä THL:n kanssa eri sote-mallien vaikuttavuutta
  Pihlajalinnan SYKKI - Suomalaisen sosiaali- ja terveyspalveluyrityksen kasvu ja kansainvälistyminen - hanke toteutettiin 1.8.2012–30.6.2015. Hanke sai rahoitusta Tekesin Innovaatiot sosiaali- ja terveyspalveluissa -ohjelmasta. SYKKI-hankkeessa luotiin vaikuttava ja kustannustehokas julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottamismalli.

 • 18.2.2015

  Alavuden kaupunginvaltuusto hyväksyi 16.2 pidetyssä kokouksessaan kaupunginhallituksen esityksen kaupungin sote-palveluiden ulkoistuksesta ja Pihlajalinnan valinnasta yhteisyrityksen kumppaniksi. Aiemmin viime viikolla myös Kuusiokuntien terveyskuntayhtymän muut kunnat Kuortane, Ähtäri ja Soini hyväksyivät kumppanipäätöksen. Myös terveyskuntayhtymän hallitus näytti päätökselle vihreää valoa tiistain kokouksessaan.