Etusivu / Valinnanvapaus

                           Käytä vapauttasi valita

Suomalaisilla on oikeus valita julkisten terveydenhuollon hoitopaikkansa perusterveydenhuollossa ja erikoissairaanhoidossa.

Jokaisella suomalaisella on oma nimetty terveysasema kotikunnassaan. Julkisen terveydenhuollon asiakkaana voit myös valita, minkä terveysaseman palveluja haluat käyttää. Kiireettömän hoidon hoitopaikan voit valita kotikuntasi terveysasemista tai halutessasi koko Suomen alueelta.

Voit olla kerrallaan yhden terveysaseman asiakkaana. Saat terveysasemaltasi kaikki perusterveydenhuollon palvelut, kuten lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanoton, neuvolapalvelut, hammashoidon ja kuntoutuspalvelut.

Miten asiakkaaksi Kuusiolinna Terveyteen?

Kun haluat vaihtaa Kuusiolinna Terveyden asiakkaaksi, toimi näin:
1

Lataa vaihtolomake

Tulosta terveysaseman vaihtolomake tai tilaa lomakkeet sähköpostitse maria.keto@kuusiolinna.fi tai palvelupäällikkö Maria Kedolta numerosta 040 506 1072. Saat täyttövalmiit materiaalit valmiiksi maksetun postituskuoren kanssa.

Lataa vaihtolomake
2

Täytä vaihtolomake

Täytä lomake kahtena kappaleena (toinen nykyiselle terveysasemallesi ja toinen Kuusiolinna Terveydelle).

3

Lähetä vaihtolomake

Postita tai tuo lomakkeet Kuusiolinna Terveys, Salmentie 10, 63300 Alavus – huolehdimme puolestasi ilmoituksesta nykyiselle terveysasemallesi!

4

Tervetuloa asiakkaaksi!

Saat kotiin postitse palveluoppaan, jossa kerrotaan Kuusiolinna Terveyden toiminnasta ja esimerkiksi ajanvarausohjeet.

Voit myös tulla Kuusiolinna Terveyteen paikan päälle tekemään terveysasemanvaihdon. Saat toimistostamme vaihtolomakkeita ja henkilökuntamme auttaa sinua mielellään lomakkeiden täytössä ja ohjaa terveysaseman vaihtamisessa.

 

Alavuden pääterveysasema                                       Kuortaneen terveysasema                    Soinin sosiaali- ja terveysasema
Salmentie 10, 63300 Alavus                                      Keskustie 55, 63100 Kuortane                   Ähtärintie 6, 63800 Soini

 

Töysän terveysasema                                                      Ähtärin pääterveysasema
Senioritie 4, 63600 Töysä                                                  Sairaalantie 4, 63700 Ähtäri                                          

 


Vastuu hoidostasi siirtyy uuteen terveysasemaan viimeistään kolmen viikon kuluttua, kun ilmoitus on vastaanotettu. Otamme mielellämme hoidettavaksemme koko perheesi. Muistahan terveysaseman vaihdosta tehdessäsi, että lapset eivät siirry automaattisesti vanhempiensa mukana. Tee siis jokaisesta siirtyvästä perheenjäsenestä erillinen ilmoitus. Alaikäisen lapsen ilmoitukseen tarvitaan molempien huoltajien allekirjoitus.