Etusivu / Kansallinen Veteraanipäivä Kuntoutuskeskus Otsonlinnassa 27.4.2017
Ajankohtaista
28.4.2017

Kansallinen Veteraanipäivä Kuntoutuskeskus Otsonlinnassa 27.4.2017

Kuntoutuskeskus Otsonlinnassa Ähtärissä vietettiin eilen 27.4. Kansallista Veteraanipäivää. Tänä vuonna Veteraanipäivän teemana oli "Sinun veteraanipäiväsi". 

Otsonlinnan Kansallisen Veteraanipäivän tilaisuudessa juhlapuheen piti Ähtärin sotaveteraaniyhdistyksen pj. Veikko Hallila. Musiikkiesityksistä vastasi dir.muc. Heikki Savola.

Tilaisuudessa Kuntoutuskeskus Otsonlinna vastaanotti yhdessä E-P:n sotainvalidipiirin toiminnanjohtaja Marko Hakalan ja E-P:n sotaveteraanipiirin naistyöryhmän pj. Maire Lammin kanssa villasukkalahjoituksen.
Villasukkalahjoitus liittyy Oululaisen Jaana Willmanin ideasta facebookissa syntyneet ”Villasukat veteraaneille, Suomi 100 vuotta”-keräykseen.

Kyseessä on ehkä Suomen suurin Suomi 100 juhlavuoden joukkoistamishanke sotiemme veteraanien hyväksi. Etelä-Pohjanmaan facebook-ryhmän kutomat ja lahjoittamat 100 sukkaparia jaetaan talossa asuville sotainvalideille ja veteraaneille sekä kuntoutuksessa oleville sotainvalidien ja veteraanien puolisoille sekä leskille, jotka eivät ole vielä aikaisemmin sukkia saaneet.

Lisäksi Kuusiolinna Terveyden puolesta ojennettiin ruusut paikalla olleille kolmelle Lapin sodan veteraanille. Kansallinen Veteraanipäivä on juuri Lapin sodan päättymispäivä.

Otsonlinnan palvelutuotanto käsittää avo- ja laitoskuntoutuksen, myös vaativan kuntoutuksen ja lyhytaikaisen laitoshoidon. Sotiemme veteraanien hoito- ja kuntoutuspalvelut jatkuvat ja heille turvataan Valtiokonttorin laatuvaatimusten mukainen hyvä hoito ja kuntoutus niin kauan kuin he palveluja tarvitsevat.

IMG_0245.jpg

Kuvassa vasemmalta E-P:n sotainvalidipiirin toiminnanjohtaja Marko Hakala, Ähtärin Sotaveteraaniyhdistyksen pj. Veikko Hallila, E-P:n sotaveteraaniyhdistyksen naistyöryhmän pj. Maire Lammi, sukkien lahjoittajien edustaja Eija Kivistö sekä Kuntoutuskeskus Otsonlinnan palveluvastaava Anu Alatalo.

IMG_0240.jpg