Etusivu / Psykiatrian osaston toiminnan muuttuminen 22.6.2017 lähtien
Ajankohtaista
29.5.2017

Psykiatrian osaston toiminnan muuttuminen 22.6.2017 lähtien

Kuusiolinna Terveyden Alavuden pääterveysaseman yhteydessä on toiminut psykiatrian sairaalavuodeosasto  jo 18 vuoden ajan. Psykiatriassa on vuosien aikana tapahtunut merkittäviä muutoksia hoitokäytännöissä ja mielenterveyskuntoutujien hoito on muuttunut vahvasti avohoitopainotteiseksi, joten olemme päätyneet muuttamaan psykiatrian osaston ympärivuorokautisen sairaalatoiminnan nykymuodossaan 22.6.2017 lähtien. Muutoksen avulla Kuusiolinna Terveys voi vahvistaa entisestään psykiatrista osaamista avohoidossa ja tarjota asiakkaille enemmän kotiin ja arkeen suuntautuvaa hoitoa ja kuntoutusta.

Psykiatrian osaston palveluja säännöllisesti käyttäneiden kuntoutuspotilaiden kanssa olemme aktiivisesti päivittämässä hoito- ja kuntoutussuunnitelmia uusien toimintamuotojen myötä.

Akuuttihoitoa tarvitsevien potilaiden osalta hoito toteutetaan jatkossakin terveyskeskuksen akuutti- tai kuntoutusosastoilla.

Psykiatrian osastolla työskennellyt ammattitaitoinen henkilökuntamme siirtyy kokonaisuudessaan Kuusiolinnan eri yksiköihin ja vie psykiatrista hoito-osaamistaan niihin. Kuusiolinnalla on ollut mm. yksi depressiohoitaja ja nyt saamme tehtävään myös toisen hoitajan. Alueellemme voidaan muutoksen jälkeen muodostaa myös liikkuva ja jalkautuva kahden sairaanhoitajan muodostama kuntoutustyöpari. Mielenterveyskuntoutujien tukiasumisen yksiköihin sijoittuu myös osaston henkilökuntaa, jolloin psykiatrista osaamista vahvistetaan niissäkin. Kuntouttava ryhmätoiminta säilyy entisellään.

Toimintaa muuttamalla ja kehittämällä pyrimme siis aktiivisesti tuomaan palvelujamme lähemmäksi asiakasta, jolloin myös kynnys mielenterveyspalveluihin mataloituu.


Lisätietoa asiasta antaa:
Terveyspalvelujohtaja Arja Lassila
p. 040 3528162
Toimitusjohtaja Tero Järvinen
p. 040 6533359