Etusivu / Rantakodon Suomi 100 v juhla 15.5.2017
Ajankohtaista
16.5.2017

Rantakodon Suomi 100 v juhla 15.5.2017

 
Kuusiolinna Terveyden tehostetun palveluasumisen yksikössä Rantakodossa Alavudella on toiminnassa asukasraati. Osana asukasraatia on muisteluryhmä ja ryhmän vetäjänä toimii viriketoiminnan ohjaaja Stina Asunmaa. Ryhmässä oli keskusteltu Suomen juhlavuodesta ja mietitty, millaisen juhlan he Rantakodon asukkaat haluaisivat tehdä juhlavuoden kunniaksi. Juhla haluttiin ja puhujaksi haluttiin asukkaan Lauri Uimosen aloitteesta sisäministeri Paula Risikko. Kun sisäministeri Paula Risikolle 15.5. päivä sopi, niin juhlaa alettiin toteuttaa. Saimme juhlaan myös virallisen Suomi 100-statuksen eli juhla oli osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.


Juhlapäivä alkoi Rantakodossa paikallisten kampaamoyrittäjien avustuksella eli asukkaiden hiukset laitettiin kampauksin juhlakuntoon. Vielä juhlavaatteet päälle niin juhlatunnelma oli valmis. Kutsuvieraiden vastaanottajina olivat viriketoiminnan ohjaana Stina Asunmaa ja Lauri Uimonen.


Rantakodon palveluvastaava Heidi Raiski aloitti juhlan tervetuliaispuheellaan ja Alavuden kaupungin valtuuston puheenjohtaja Jorma Lamminmäki kertoi niin Alavuden kaupungin kuin Rantakodon historiasta.


Sisäministeri Paula Risikko viittasi puheessaan Suomi 100 vuoden eri juhlallisuuksiin, joita toivotaan järjestettävän eri puolilla Suomea sekä mahdollisuuteen liputtaa muinakin kuin vain virallisina liputuspäivinä. Paula Risikko luovutti Lauri Uimoselle Suomi 100-pinssin kiitokseksi ja muistoksi hienon juhlan ideoimisesta. Suomi 100 juhlavuoden teemana on ”Yhdessä”, joka kuvastaa myös toiminnasta juhlan aikaansaamiseksi. Toinen juhlapuheen teema oli ”Tulevaisuus” ja ennen kaikkea turvallinen tulevaisuus. Myös Rantakodon henkilökunnan tavoitteena on taata asukkaille turvallinen vanhuus, tutut hoitajat ja ympäristö.

Alavuden seurakunnan tervehdyksen toi kappalainen Elina Mäki ja kiitospuheenvuoron piti Kuusiolinna Terveyden toimitusjohtaja Tero Järvinen.

Juhla oli niin asukkaiden, henkilökunnan kuin kutsuvieraidenkin mielestä erittäin juhlava ja onnistunut.


Juhlien järjestely oli yhteistyötä - yhdessä niin kuin Suomi 100 teemaan kuuluu!

Vastaanotto.jpg

Rantakodon asukas Lauri Uimonen ja viriketoiminnan ohjaaja Stina Asunmaa olivat vastaanottamassa vieraita.


063.JPG
Juhlat olivat onnistuneet.