1.11. Kuusiokunnissa uusia luokkia etäopetukseen altistumisten vuoksi

Koronatilanne on jatkanut kehittymistään Kuusiokunnissa. Tartunnat ovat keskittyneet Soiniin ja Alavudelle, joissa molemmissa on jouduttu asettamaan koululuokkia ja päiväkotiryhmä karanteeniin. Viime torstaina tiedotettiin kaikkiaan kuudesta tartunnasta ja Soinin kuudennen luokan siirtymisestä etäkouluun.

Loppuviikon ja maanantain aamupäivän aikana tilanne on kehittynyt. Kaikkiaan positiivisia testituloksia on annettu Kuusiokunnissa viime päivinä 19. Positiivisten testitulosten johdosta tehdyssä tartunnan jäljittämisessä on todettu altistumisia Soinin yhtenäiskoululla, Alavuden Länsipuolen koululla sekä Alavuden Päiväkoti Länsituulessa.

Tämän vuoksi Soinin yhtenäiskoulun 6., 8A ja 8B -luokat, Alavuden Länsipuolen koulun esikoulu-, 1. luokka ja 2. luokka ovat ohjattu etäkouluun. Lisäksi osa Alavuden Päiväkoti Länsituulen lapsista on asetettu karanteeniin. Etäkoulun pituudet vaihtelevat altistumisten mukaan. Karanteeni määritellään pääsääntöisesti 10 vuorokautta viimeisestä altistumispäivästä.

Kaikki altistuneet henkilöt kontaktoidaan ja ohjeistetaan erikseen osana Kuusiolinna Terveys Oy:n toteuttamaa koronajäljitystyötä.

Edelleen on tärkeä tarkkailla mahdollisia koronatartuntaan viittaavia oireita ja hakeutua koronavirustestiin aina oireiden ilmetessä. Koronavirustartuntaan viittaavia oireita voivat hengitystieoireiden lisäksi olla muun muassa kuume, vatsaoireet sekä maku- ja hajuaistin häiriöt. Ajan koronavirustestiin voi varata puhelimitse numerosta 06 2525 7612.