11.10. Koronarokotukset Kuusiokunnissa

Koronarokotetta tarjotaan Suomessa kaikille 5 vuotta täyttäneille. Koronarokotuksen perussarjaan luetaan 2 rokoteannosta, joissa käytetään alkuperäistä koronarokotetta. Syystalven 2022 3.-5. tehosterokotteena käytetään uutta varianttirokotetta. Tehosterokoteannokset annetaan pääasiassa marras-joulukuussa yhdessä influenssarokotteen kanssa. Influenssarokotuksien aikataulusta tiedotamme myöhemmin. Lue lisää THL:n sivuilta.

Kotisairaanhoito huolehtii kotihoidon asiakkaiden koronarokotteen rokottamisista. Laitoksissa ja hoivakodeissa asuvien rokotukset tehdään yksiköissä. Muiden tulee varata koronarokotukselle aikaa itse.

Kolmas koronarokote

Jos on sairastanut koronataudin ja saanut kaksi rokoteannosta ei suojan kannalta tarvitse kolmatta rokoteannosta. THL kuitenkin suosittelee perusterveille 60–64-vuotiaille kolmatta rokoteannosta, vaikka he olisivat sairastaneet koronataudin ja saaneet kaksi rokoteannosta.

Poikkeuksena ovat voimakkaasti immuunipuutteiset, joille suositellaan kolmatta rokoteannosta, vaikka he olisivat sairastaneet koronataudin ja saaneet kaksi rokoteannosta.

Neljäs koronarokote

Rokote voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta tai sairastetusta koronataudista on kulunut vähintään 3 kuukautta.

THL suosittelee neljänsiä annoksia 60–64-vuotiaille perusterveille ja 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteiset sekä lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 18-59 vuotiaille.

Huomaathan, että 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville ja voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille THL suosittelee syystalven 2022 tehosteannosta. Erona neljänteen annokseen on, että tehosteannoksen kohderyhmien osalta ei ole väliä sillä, kuinka monta rokotetta henkilö on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa hän on mahdollisesti sairastanut koronan.

Koronataudin sairastanut ja kolme rokoteannosta saanut 60-64 vuotias perusterve, ei tarvitse neljättä rokoteannosta, sillä sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta.

Tehosterokotteen voi antaa, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. THL suosittelee, että tehosterokote annetaan pääasiassa marras-joulukuussa yhtä aikaa influenssarokotteen kanssa.

Syystalven 2022 tehosteannoksen kohderyhmien osalta ei enää lasketa, kuinka monta rokotetta henkilö on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa hän on mahdollisesti sairastanut koronan.

AJANVARAUS KORONAROKOTUKSELLE:

Koronarokotukselle ajanvaraus ensisijaisesti Hyvis-palvelun kautta tai puhelimitse. Ajan voi myös varata asioimalla omalla terveysasemalla.

5-11-vuotiaiden lasten ajanvaraus vain puhelimitse.

Terveysasemien rokotusten ajanvarausnumerot:

Alavus/Töysä puh. 040 357 9528
Ajanvarauspuhelin avoinna ma-to klo 12-15

Kuortane puh. 040 558 5091
Ajanvarauspuhelin avoinna ti, ke, to klo 12-14

Soini puh. 040 357 6914
Ajanvarauspuhelin avoinna vain 31.10.-4.11.2022 ma-to klo 12-15, pe klo 12-14

Ähtäri puh. 040 558 4329
Ajanvarauspuhelin avoinna ma klo 11-14

Rokoteaikoja on varattavissa sen mukaisesti, miten saamme alueellemme rokotteita, määrät vaihtelevat viikoittain. Varattavissa olevat rokoteajat voivat tämän vuoksi mennä hyvinkin nopeasti. Mikäli aikoja ei ole varattavissa, puhelimessa on vastaaja. Jos puhelin on kiinni, älä jätä vastaajaan viestiä.

Lue lisää koronarokotteista THL:n sivuilta:

Rokotteet ja koronavirus

Sopivatko koronarokotukset kaikille?

Usein kysyttyä lasten ja nuorten koronarokotuksista.

Vaikuttaako sairastettu koronavirustauti rokottamiseen?

Luettelo lääketieteellisistä riskiryhmistä

Matkustaminen ja koronaviruspandemia

Koronan tehosterokotukset syystalvella 2022

Alla olevia linkkejä klikkaamalla pääset tarkastelemaan rokotustilannetta kunnittain.

Rokotuskattavuus ikäryhmittäin Alavudella
Annetut annokset ikäryhmittäin Alavudella

Rokotuskattavuus ikäryhmittäin Kuortaneella
Annetut annokset ikäryhmittäin Kuortaneella

Rokotuskattavuus ikäryhmittäin Soinissa
Annetut annokset ikäryhmittäin Soinissa

Rokotuskattavuus ikäryhmittäin Ähtärissä
Annetut annokset ikäryhmittäin Ähtärissä