11.9. Kuusiolinna Terveydessä vietetään asiakas- ja potilasturvallisuuden viikkoa

Maailman terveysjärjestö WHO on julistanut syyskuun 17. päivän Maailman asiakas- ja potilasturvallisuuden päiväksi. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta potilasturvallisuudesta ja tänä vuonna teemana on:

"Asiakkaat, potilaat ja läheiset mukaan asiakas- ja potilasturvallisuuden edistämiseen."

Teemaviikon väri on oranssi, joka symboloi asiakas- ja potilasturvallisuuden keskeistä roolia yhdenvertaisten sosiaali- ja terveyspalveluiden saavuttamiseksi. Asiakas- ja potilasturvallisuuden päivä on tänä vuonna sunnuntai, joten Kuusiolinnassa teemaa tuodaan esiin viikon 37 aikana niin asiakkaille kuin henkilökunnallekin. Tietoa jaetaan viikon aikana myös Kuusiolinnan some-kanavissa.

Kuusiolinna Terveydessä asiakas- ja potilasturvallisuuteen on aina kiinnitetty erityistä huomiota. Viime vuoden lopulla Kuusiolinnaan perustettiin myös Laatu, asiakas- ja potilasturvallisuuden ohjausryhmä sekä sen alle siirtyi/perustettiin kuusi asiakas- ja potilasturvallisuutta seuraavat ja edistävät työryhmät; Laiteturvallisuus, Turvallinen lääkehoito, Infektioiden torjunta, Hoidon turvallisuus, Digi- ja tietoturvallisuus sekä Varautuminen.

Kuusiolinna Terveys haluaa korostaa teemaviikolla erityisesti lääkitysturvallisuutta, laiteturvallisuutta ja infektioiden ehkäisyä.

Lääkitysturvallisuus:
STM julkaisema sopivalaake.fi -sivustolta löytyy lääkelista. Pidä lääkelistaa aina mukanasi ja kirjaa siihen käyttämäsi lääkitykset, sisältäen lääkkeet, luontaistuotteet, vitamiinit, inhalaatiot, injektoitavat lääkkeet jne.
Löydät lääkelistan tästä.

Laiteturvallisuus:
Fysioterapian henkilöstö antaa asiakkaille ohjausta ja neuvontaa kotona käytettävien apuvälineiden käytöstä, huollosta ym. apuvälinelainauksen yhteydessä
Ähtärissä tiistaina 12.9. klo 12-13
Alavudella keskiviikkona 13.9. klo 12-13
Löydät aikataulun myös tästä.

Infektioturvallisuus infektioiden ehkäisy:
Hygieniahoitaja on koonnut ajankohtaisen ohjeistuksen aiheesta ”Infektioturvallisuus on tavoite, johon kannattaa panostaa”.
Löydät ohjeistuksen itsellesi tästä.

Lisätietoja Maailman potilasturvallisuuspäivä