16.4.2021 60–64 -vuotiaiden rokotukset alkavat

koronarokotustilanne 22.4.2021

Rokotusvuorossa olevat ryhmät ja ajanvaraus

60–64-vuotiaat
Kaikkien 60–64-vuotiaiden eli 1.1.1956-31.12.1960 välillä syntyneiden rokotukset alkavat. Suosittelemme, että tähän ryhmään kuuluvat varaisivat ajan Hyvis.fi:n kautta. Aikoja voi varata myös puhelimitse, mutta estääksemme puhelinajanvarauksen ruuhkaantumisen toivomme Hyvis.fi:n käyttöä, mikäli mahdollista.

65–80-vuotiaat
65–80-vuotiaiden rokotukset jatkuvat. Näiden ikäryhmien kanssa samassa taloudessa asuva omaishoitaja ja ikääntynyt saa rokotuksen samaan aikaan ikäihmisen kanssa, mutta hänen on varattava rokotusaikansa henkilökohtaisesti. Tähän ryhmään kuuluvat voivat varata ajan vain puhelimitse.

Alle 65-vuotiaat riskiryhmäläiset
1.1.1956 ja sen jälkeen syntyneiden, joilla on erittäin vaikealle koronavirustaudille voimakkaasti altistava tauti (ryhmä 1) tai joilla on vaikealle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila (ryhmä 2), heidän rokotuksensa jatkuvat ja aikoja on varattavissa. Tähän ryhmään kuuluvat voivat varata rokotusajan vain puhelimitse.

Lisätietoa riskiryhmistä THL:n sivuilta ja uutisestamme 9.4.2021

Ajanvaraus www.hyvis.fi kautta
valitse alue Etelä-Pohjanmaa -kirjaudu verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella -täytä omat tietosi - ajanvaraus muut ajanvaraukset - ”varaa aikoja”-kohdasta löydät koronarokotusajanvaraukset - valitse asiointipiste - varaa aika kalenterista
Hyvis.fi kautta voivat varata ajan tällä hetkellä vain ikäryhmä 60-64 -vuotiaat.

Terveysasemien koronarokotusten ajanvarausnumerot
Alavuden pääterveysasema puh. 040 549 5282
Kuortaneen terveysasema puh. 040 558 5091
Soinin terveysasema puh. 040 357 6914
Töysän terveysasema puh. 040 357 9528
Ähtärin pääterveysasema puh. 040 558 4329

Ajanvarauspuhelimet ovat avoinna maanantaisin, tiistaisin ja perjantaisin klo 11-14 tai niin kauan kuin rokotusaikoja on varattavissa.

Jos puhelin on kiinni, älä jätä vastaajaan viestiä. Koronarokotusajanvarausnumerot on tarkoitettu vain koronarokotusten ajanvarausta varten, ja aina rokotusvuorossa olevalle ikä/riskiryhmälle kerrallaan. Rokotusaikoja ei anneta muista numeroistamme.

Mitä rokotteita on käytössä?

65 vuotta täyttäneet saavat joko AstraZenecan rokotteen, BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotteen tai Modernan Covid-19 -rokotteen. Rokotettava ei voi itse valita rokotettaan, vaan THL ohjeistaa miten rokotteita voidaan antaa. AstraZenecan koronavirusrokotetta ei anneta niille 65 vuotta täyttäneille, jotka ovat aikaisemmin sairastaneet aivolaskimotukoksen eli sinustromboosin tai hepariinihoitoon liittyvän trombosytopenian (HIT).

Aikaisemmin sairastettu aivoinfarkti, aivoverenvuoto tai lukinkalvonalainen vuoto ei ole este rokotteen antamiselle. Myöskään aikaisemmin sairastettu keuhkoembolia tai syvä laskimotukos esimerkiksi alaraajoissa ei ole este rokottamiselle.

Alle 65-vuotiaat saavat vain BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotteen tai Modernan Covid-19 -rokotteen.

Noudatathan seuraavia ohjeita tullessasi rokotukseen

  • Saavu paikalle tarkasti annettuna aikana, jotta tilat eivät ruuhkaudu. Koronarokotuksia annetaan vain ajan saaneille asiakkaille. Rokotusaikaa ei voi varata terveyskeskuksen vastaanotosta.
  • Ota mukaan Kela-kortti, ja ota se esille ennen omaa vuoroasi.
  • Pukeudu siten, että saat olkavartesi paljastettua helposti.
  • Käytä kasvomaskia.
  • Desinfioi kädet saapuessasi ja poistuessasi.
  • Säilytä turvaväli (2 metriä) muihin odottaessasi.
  • Tule rokotukseen vain terveenä.
  • Sinun ei tarvitse erikseen ilmoittautua.
  • Jää aulaan istumaan 15 minuutiksi rokotuksen jälkeen. Tämän jälkeen voit poistua, eikä poistumisesta tarvitse ilmoittaa henkilökunnalle.
  • Älä jää sisätiloihin vaan jos haluat vaihtaa kuulumisia muiden rokotuksiin tulleiden kanssa, tee se ulkona.

Alavus 16.4.2021

Ismo Anttila
hallintoylilääkäri
Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymä

Marjo Ala-Salmi
tartuntataudeista vastaava lääkäri
johtavan lääkärin sij.
Kuusiolinna Terveys