30.4.2021 Koronarokotuksen ajanvaraus avoinna nyt kaikille yli 55 -vuotiaille

Koronarokotukset ovat edenneet ikääntyneiden ja riskiryhmien rinnalla nyt koko väestön rokotuksiin. 16.4.2021 voimaan tulleen Valtioneuvoston asetuksen mukaisesti muu väestö rokotetaan ikäryhmittäin vanhimmasta ikäryhmästä alkaen siten, että ensin rokotetaan 60-69-vuotiaat, sitten 50-59-vuotiaat, sitten 40-49-vuotiaat, sitten 30-39-vuotiaat ja lopuksi 16-29-vuotiaat.

Pihlajalinna kuntayhtiöt koronarokotus 30.4.2021

Rokotusvuorossa olevat ryhmät ja ajanvaraus

yli 55-vuotiaat kuntalaiset
Kaikki 31.12.1965 mennessä syntyneet voivat nyt varata aikoja koronarokotukseen. Suosittelemme, että tähän ryhmään kuuluvat varaisivat ajan Hyvis.fi:n kautta. Aikoja voi varata myös puhelimitse, mutta estääksemme puhelinajanvarauksen ruuhkaantumisen toivomme Hyvis.fi:n käyttöä, mikäli mahdollista. Pyrimme aloittamaan mahdollisimman pian muidenkin 50+ vuotiaiden ikäryhmään kuuluvien rokotukset, jonka vuoksi suosittelemme seuraamaan säännöllisesti Kuusiolinna Terveyden verkkosivuja, josta löytyy aina ajantasalla oleva tieto rokotusten etenemisestä

Alle 55-vuotiaat riskiryhmäläiset
1.1.1966 ja sen jälkeen syntyneiden, joilla on erittäin vaikealle koronavirustaudille voimakkaasti altistava tauti (ryhmä 1) tai joilla on vaikealle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila (ryhmä 2), heidän rokotuksensa jatkuvat ja aikoja on varattavissa. Tähän ryhmään kuuluvat voivat varata rokotusajan vain puhelimitse.

Lisätietoa riskiryhmistä THL:n sivuilta ja uutisestamme 9.4.2021

Ajanvaraus www.hyvis.fi kautta
valitse alue Etelä-Pohjanmaa -kirjaudu verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella -täytä omat tietosi - ajanvaraus muut ajanvaraukset - ”varaa aikoja”-kohdasta löydät koronarokotusajanvaraukset - valitse asiointipiste - varaa aika kalenterista
Hyvis.fi kautta voivat varata ajan tällä hetkellä 55-80-vuotiaat.

Asiakkaat, jotka ovat vaihtaneet perusterveydenhuollon palvelut Kuusiolinna Terveyteen, eivät pysty varaamaan Hyvis.fi -palvelun kautta koronarokotusaikoja kuntatiedon vuoksi. Tämän vuoksi ajan varaaminen onnistuu vain puhelimitse.

Terveysasemien koronarokotusten ajanvarausnumerot
Alavuden pääterveysasema puh. 040 549 5282
Kuortaneen terveysasema puh. 040 558 5091
Soinin terveysasema puh. 040 357 6914
Töysän terveysasema puh. 040 357 9528
Ähtärin pääterveysasema puh. 040 558 4329

Ajanvarauspuhelimet ovat avoinna maanantaisin, tiistaisin ja perjantaisin klo 11-14 tai niin kauan kuin rokotusaikoja on varattavissa.

Jos puhelin on kiinni, älä jätä vastaajaan viestiä. Koronarokotusajanvarausnumerot on tarkoitettu vain koronarokotusten ajanvarausta varten, ja aina rokotusvuorossa olevalle ikä/riskiryhmälle kerrallaan. Rokotusaikoja ei anneta muista numeroistamme.

Käytössä olevat rokotteet

Alle 65-vuotiaalle aloitetaan uusia rokotussarjoja vain mRNA-rokotteilla (Pfizerin Comirnaty tai Modernan rokote). Alle 65-vuotiaalle, joka on ehtinyt saada ensimmäisen rokoteannoksen AstraZenecan rokotteella, annetaan toinen rokoteannos mRNA-rokotteella. Alle 65-vuotias ei voi halutessaan valita AstraZenecan rokotetta.

65 v. täyttäneelle ja sitä vanhemmalle voidaan käyttää kaikkia käytössä olevia koronarokotteita. Uusien rokotussarjojen suhteen 65 v. täyttänyt voi viikosta 18 eteenpäin itse valita, haluaako hän AstraZenecan rokotteen vai mRNA-rokotteen. Toinen rokotusannos annetaan 65 vuotta täyttäneelle samaa rokotetta kuin ensimmäisellä kerralla. Tästä poiketaan vain, jos ensimmäisestä annoksesta on tullut vakava allerginen reaktio.

Modernan koronarokotetta käytetään 18 vuotta täyttäneelle ja sitä vanhemmalle ja BioNTech-Pfizerin Comirnaty – rokotetta 16 vuotta täyttäneelle ja sitä vanhemmalle. Comirnaty -rokote on ainoa käytössä oleva koronarokote, jota voidaan käyttää 16–18 –vuotiaiden rokotuksiin.

Alavus 30.4.2021

Ismo Anttila
hallintoylilääkäri
Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymä

Marjo Ala-Salmi
tartuntataudeista vastaava lääkäri
johtavan lääkärin sij.
Kuusiolinna Terveys