Kuusiolinna Terveys Oy

Kuusiolinna Terveys Oy on Pihlajalinna-konsernin ja Kuusiokuntien perustama yhteisyritys, joka on tuottanut Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyspalvelut 1.1.2016 lähtien keväällä 2015 allekirjoitetun sote-ulkoistussopimuksen mukaisesti.

Sopimuskausi jatkuu 31.12.2030 saakka. Kunnat omistavat yhtiöstä noin 10 % ja Pihlajalinna 90 %. Palvelutuotanto alkoi Alavudella, Kuortaneella ja Ähtärissä 1.1.2016 ja Soinissa 1.1.2017.

Paikallinen vaikuttavuus

Pihlajalinnan kuntaliiketoiminnan mallissa Pihlajalinna perustaa kunnan tai kuntayhtymän kanssa yrityksen, josta Pihlajalinna omistaa enemmistöosuuden ja kunta tai kuntayhtymä jäljelle jäävän osan. Näin yritys on yksityinen, mutta kunta on vahvasti mukana päätöksenteossa.

Yhteisyhtiömalli tuo yhteiskunnalle hyvää monta eri kautta. Kun yhteinen yritys tuottaa voittoa, osa siitä kiertää verotuottoina takaisin paikalliselle yhteisölle. Kunta saa myös suoraan oman osuutensa voitosta ja voi käyttää rahat haluamiinsa kohteisiin. Paikalliset yhtiöt ovat tärkeitä paikalliselle elinkeinoelämälle. Yhtiöistä suurin, Kuusiolinna Terveys, maksoi vuonna 2017 yhteistyökunnille 980 000 euroa osinkoa ja teki paikallisten yritysten kanssa yhteistyötä yli kahden miljoonan euron arvosta.

Kuusiolinna Terveyden paikalliseen vaikuttavuuteen voit tutustua alla.
Vaikuttamiskartta 2020

Pihlajalinnasta julkisen sektorin kumppanina voit lukea täältä.