Kelan kuntoutus

Kuntoutuskeskus Otsonlinna toteuttaa Kelan järjestämää vaativaa lääkinnällistä moniammatillista yksilökuntoutusta aikuisille neurologisille asiakkaille.

Aikuisten neurologinen kuntoutus

Kuntoutuksen kohderyhmänä ovat vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaat, joilla on neurologinen sairaus tai muu sairaus tai vamma, josta aiheutuu tehostetusti ja moniammatillisesti toteutettavan neurologisen yksilökuntoutuksen tarve.

Yksilökuntoutus toteutetaan laitos- tai avomuotoisesti. Sen pituus on yleensä 18 arkipäivää. Yksilökuntoutus voidaan toteuttaa yhtenä kokonaisuutena tai tarkoituksenmukaisesti jaksotettuna.

Hakumenettely

Sinulla on oikeus Kelan järjestämään vaativaan moniammatilliseen yksilökuntoutukseen, jos sairauteesi tai vammaasi liittyy rajoitteita, jotka vaikeuttavat huomattavasti arjen sujumista. Kuntoutusta varten tarvitset kuntoutussuunnitelman, jonka tekee sinua hoitava lääkäri julkisessa terveydenhuollossa.

Kuntoutuksesta vastaa kuntoutustarpeesi mukainen moniammatillinen työryhmä, johon voi kuulua esimerkiksi neurologi, sairaanhoitaja, fysioterapeutti, toimintaterapeutti ja psykologi. Myös omainen voi osallistua kuntoutukseen.

Lisätietoa kuntoutukseen hakeutumisesta löydät osoitteesta: https://www.kela.fi/vaativa-laakinnalinen-kuntoutus-nain-haet

Matkakorvauksia ja kuntoutusrahaa voi hakea Kelalta.

Tulosta esite
Aikuisen neurologinen yksilökuntoutus

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kuntoutuspäällikkö Anne-Mari Väätäinen anne-mari.vaatainen@pihlajalinna.fi, p. 044 726 0452

Palveluvastaava Riitta Rajalahti riitta.rajalahti@pihlajalinna.fi, p. 040 182 5908

Fysioterapia, allasterapia ja aikuisten allasterapiaryhmä

Kuntoutuskeskus Otsonlinna toimii palveluntuottajana Kelan järjestämän vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen yksilöterapiassa. Terapiamuotoja ovat fysioterapia, allasterapia ja aikuisten allasterapiaryhmä.

Terapiaa toteuttavat fysioterapeutit, joilla on pitkä työkokemus muun muassa AVH-, Parkinson-, reuma- sekä tuki- ja liikuntaelinsairaiden asiakkaiden fysio- ja allasterapiasta. Fysioterapeutit ovat täydennyskouluttautuneet neurologiseen fysioterapiaan, tuki- ja liikuntaelinsairaiden fysioterapiaan, allasterapiaan ja kinestetiikkaan.

Kuntoutuskeskus Otsonlinnan terapia- ja allastilat ovat avarat ja esteettömät. Nykyaikaiset laitteet mahdollistavat monipuolisen terapian. Käytössä ovat muun muassa älykuntosali, painokevennetty kävelylaitteisto, dynaamisen tasapainoharjoittelun mahdollistava seisomateline ja tasapainon mittauslaitteisto. Terapia-altaassa on hissinosturi.

Voit olla oikeutettu vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen terapioihin, jos sairaus tai vamma rajoittaa merkittävästi toimintakykyäsi ja vaikeuttaa arkeasi. Lisätietoa Kelan järjestämästä ja rahoittamasta kuntoutuksesta sekä kuntoutujan etuuksista, kuten kuntoutuksesta, matkakorvauksista ja vammaisetuuksista, löydät Kelan verkkosivuilta https://www.kela.fi/
Sivustolta löydät myös etuuskohtaiset palvelunumerot https://www.kela.fi/palvelunumerot
ja Kelan toimistojen osoitteet https://www.kela.fi/palvelu-ja-asiointipisteet

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kuntoutuspäällikkö Anne-Mari Väätäinen anne-mari.vaatainen@pihlajalinna.fi, p. 044 726 0452

Palveluvastaava Riitta Rajalahti riitta.rajalahti@pihlajalinna.fi, p. 040 182 5908